Digital markedsføring

Hvorfor ikke lade andre sælge dine varer med affiliate marketing?

Det er ikke uden omkostninger, når du vil sælge dine produkter eller ydelser online. Det koster klikpriser at sælge via Google Ads, og tit er der også en pris forbundet med prissammenligningstjenester. Og så kommer vi ikke udenom, at det heller ikke er gratis at annoncere på Facebook.

Hvad er affiliate marketing?

Affiliate marketing adskiller sig ved, at du opretter samarbejder med andre, der også driver egne sider på nettet. Det kan fx blogs, rabatsider, portalsider, prissammenligningssider osv. Fordelen ved at blive samarbejdspartnere er, at det bliver muligt at få del i hinandens andel af en ordreværdi.

Måden, hvorpå afregningen finder sted, afhænger af, hvilket produkt eller hvilken ydelse du tilbyder og kan groft inddeles i to metoder:

Procentsats af køb

Her fastsætter du en procentsats, som din samarbejdspartner vil optjene hver gang, vedkommende tilvejebringer et salg af dit produkt eller din ydelse.

Din vare koster600,00 kr
Din advance er300,00 kr
Din samarbejdspartner optjener10%
Din fortjeneste er240,00 kr

Fast beløb

Her fastsætter du et beløb, som din samarbejdspartner vil optjene hver gang, vedkommende tilvejebringer et salg af dit produkt eller din ydelse.

Din vare koster600,00 kr
Din advance er300,00 kr
Din samarbejdspartner optjener25,00 kr
Din fortjeneste er275,00 kr

Fælles for de to metoder er, at betalingen altid er performancebaseret. Det betyder, at der kun er udgifter forbundet, når der kommer en ordre ind.

Hvorfor skal du vælge affiliate marketing?

Affiliate marketing er for dig, der sætter pris på det gode og stærke netværk, da det er det, der binder dig og din samarbejdspartner sammen. Netværket formidler kontakter og styrer afregninger, som er med til at gøre arbejdsprocesserne lettere for både dig og din samarbejdspartner. Og du har herigennem mulighed for at stille materiale i form af bl.a. feeds med produktdata og bannere til rådighed, som din samarbejdspartner kan benytte sig af til annoncering.

Affiliate marketing-processen er således kendetegnet ved at være en dynamik bestående af tre led:

Webshopejer

Dig, der gerne vil sælge flere produkter eller ydelser.

Netværket

Mellemmanden, der sørger for at forbinde samarbejdspartnere og styre fakturering mellem dem.

Samarbejdspartner

Ejermanden af en internetside, blog eller online tjeneste, som opnår et økonomisk udbytte ved at reklamere for dine produkter eller ydelser.

Hvordan kommer du i gang med affiliate marketing?

Din webshop eller dit website er den faktor, der enten ‘maker eller breaker’ din succes online - også med affiliate marketing. Det betyder, at der til stadighed stilles store krav til den og det på trods af en dygtig samarbejdspartner.

Hvis din konverteringsrate ligger på 0,2%, vil selv den dygtigste affiliate samarbejdspartner ikke have mulighed for at drive fx din webshop til succes. Derfor er det vigtigt, at du kontinuerligt formår at optimere den og fastholde et konstant fokus på bl.a. brugervenlighed, hastighed, konkurrencedygtige priser og gode samt billige leveringsmuligheder.

Det betyder, at det er det samlende hele, der er afgørende for, om du vil opnå succes med din affiliate marketing, hvad enten det kommer til en webshop eller en anden side, hvor der kan laves en værdiskabende handling såsom et download af en e-bog eller en kontaktformular. Affiliate marketing kan således bruges, når du vil have handlinger udført.

Vil du vide mere om affiliate marketing?

Kontakt Malte for en uforpligtende snak om dine muligheder. Han kan give dig kvalificeret og professionel sparring

Kontakt Malte
image description
Malte Bolvig Hansen
Digital Marketingkonsulent