FOKUS:
Umbraco
AMU

Søgeportalen for alle landets AMU-kurser

Amukurs.dk er en portal, som gør det nemt for både medarbejdere, virksomheder, tillidsrepræsentanter og ledige at finde alle de relevante AMU-kurser, som udbydes. Amukurs omfatter altså kurser inden for alle erhvervsområder lige fra industri og handel til erhverv og transport.

Efter at have arbejdet intenst på løsningen i ca. 1 år gik amukurs.dk i luften d. 1. marts 2023. Portalen er i dag et resultat af et tæt samarbejde mellem Industriens Uddannelser og udviklere fra MCB med stor erfaring inden for både uddannelsesområdet og Umbraco.

 

Strukturen på Amukurs gør det muligt for enhver på en simpel og overskuelig måde at fremsøge relevante kurser bl.a. ud fra erhvervsområde. Det foregår via forskellige emneindgange, som på forhånd er inddelt efter specifikke brancher. Det betyder, at det i dag er blevet lettere for potentielle kursister og medlemmer at finde kurser.

 

Portalen ejes af Dansk Industri, 3F og Dansk Metal, som også er ansvarlige for beskrivelser af områderne samt at pakketere og gruppere kurserne efter målgrupper. Industriens Uddannelser står for den overordnede drift og udvikling af sitet.

 

35 brugere kan på samme tid arbejde på at strukturere kurser og forædle data.

Vi har med amukurs.dk skabt en fed løsning!

 

Portalen indeholder mange komplekse og tunge integrationer, som fungerer godt og samtidig er så optimerede, at det hele kan køre på en Umbraco Cloud løsning.

Morten Overgaard Mønsted, Technical Project Manager hos MCB

Amukurs dækker på flere plan over en kompliceret løsning

Når du besøger Amukurs synes sitet måske ikke af meget. Alligevel er der her tale om en kompliceret løsning, der på flere plan kræver tunge integrationer og specielle udviklinger for at fungere.

Hele sitet tilgodeser de potentielle kursister - en målgruppe, der ofte kræver en høj grad af brugervenlighed, men også de interne brugere, der vil opleve lettere og mere automatiserede arbejdsgange.

 

Noget, der også afspejler sig i designet.

 

Alt er designet med tanke på e-commerce sektoren. I stedet for at udbyde varer eller produkter, tilbyder Amukurs kurser og dermed ydelser, som en potentiel kursist skal ‘købe’ sig ind på via en tilmelding.

 

Gennem en designproces er målgruppens behov blevet afklaret, og derfor er sitet fuldt ud tilpasset deres ageren på både desktop og mobil. Det ses især via de grafiske elementer, deres udforming og placering.

 

En simpel pil går igen på hele sitet og tydeliggør, at det er muligt at klikke sig videre og finde mere information, der bruges velvalgte billeder på alle sider for at guide ift. indhold, og information holdes samlet på siderne, så det er overskueligt at få den viden, der søges. Gennemgående content er desuden skrevet i et let sprog.

Alle CTA’er fremgår i tydelige farver, og generelt er alle farver og de rundende hjørner på tekst- og billedebokse designet for at bløde sitet op og gøre det venligt at omgås med.

 

Amukurs har derfor fået en tydelig designstil, der går igen gennem hele sitet samt i Kursuskataloget.

 

Ud over det store arbejde med designet formår portalen at hente alle AMU-kurser ind fra hele Danmark.

Den er integreret med de regionale positivlister (RAR/STAR positivlister) og Kompetencefondene og deres positivlister. Og alle disse integrationer kører automatisk. De er derfor altid opdaterede med de nyeste oplysninger.

 

Derudover er Amukurs integreret med hele 4 webservices fra Styrelsen for IT og Læring - heriblandt CØSA, der er direkte integreret med Umbraco.

 

På Amukurs finder du også et Kursuskatalog.

Med det kan du genere store PDF-filer indeholdende komplekse kursus- og holddata. Kataloget gør det muligt for brugeren via et enkelt klik at gemme interessante kurser, så de fremover hurtigt kan findes frem. Det kan indeholde op til 50 kurser ad gangen.


Kursuskataloget tager udgangspunkt i en avanceret mulighed for filtrering. Her kan bl.a. et afstandsfilter nævnes. Med det kan brugeren søge kurser frem inden for en bestemt radius af fx bopælsadresse.

Tunge integrationer på Umbraco Cloud

Med Amukurs har MCB bevist, at der kan leveres komplicerede og større løsninger inden for uddannelsessektoren på andre platforme end vores egen, Cloud. Her finder du bl.a. Totalløsningen og Kursusmodulet, som ca. 1/3 af landets AMU skoler allerede benytter sig af.

Amukurs er bygget på Umbraco 11 og på trods af de mange tunge integrationer og den store mængde data, der hentes ind, er det med de rigtige optimeringer lykkes MCB's Umbraco udviklere at hoste hele sitet på en Umbraco Cloud Standard.

 

Det betyder, at Amukurs i dag drives med kun få driftsomkostninger.

 

Umbraco Cloud gør det muligt at samle alt driften og hostingen af Amukurs. Det er bygget på Microsoft Azure Cloud, hvorfor der tages hånd om bl.a. performance, sikkerhed og opgraderinger.

Med Umbraco Cloud er der næsten ingen grænser for, hvad det er muligt at udrette. Derfor kan det være en ideel mulighed, når der søges en løsning på mere specifikke udfordringer, hvor standardfunktioner ofte vil komme til kort.

 

For at nå frem til det resultat, du i dag finder på amukurs.dk, har MCB’s udviklere derfor løbende været i dialog med Umbraco’s egne udviklere for på den måde at sikre de mest optimale løsninger og den bedste drifsform.

Bo Hedegaard
Director, Partner

Vi samler på glade samarbejdspartnere

Gå på opdagelse i vores Umbraco cases.