FOKUS:
Cloud
Internationalisering

Knivskarp og lynhurtig internationalisering med Cloud - fra 2 lande om året til 10 lande i 2023

Siden 2015 har Lampemesteren typisk lanceret 2-4 shops årligt uden for Danmarks grænser. Og i 2023 forventes det, at hele 8-10 nye lande vil blive føjet til det allerede store landekort.

 
Lampemesteren er derfor på en enorm vækstrejse, hvor internationaliseringen står øverst på listen over tiltag, der skal sikre den fortsatte succes.

Lampemesteren tilbyder Nordens største online udvalg af lamper. Derfor er butikken den ultimative destination for dig, der søger designlamper og boligtilbehør. Design og kvalitet sættes i højsæde, og det spændende sortiment er nøje udvalgt, så alle dine behov imødekommes. Du finder et bredt udvalg inden for det klassiske og moderne såvel som det retro og eksperimenterende.

 

Lampemesteren er altså ikke bare en butik, det er en oplevelse.

 

Det er kun inden for de seneste få år, at Lampemesteren har bevæget sig ind på markedet for boligtilbehør. Men hvorfor ikke? Når der indkøbes designlamper, synes det naturligt at føje andet interiør til kurven for at opleve en sammenhængende indkøbsoplevelse. Boligtilbehøret betyder derfor større kurvstørrelser.

 

På nuværende tidspunkt har Lampemesteren ca. 110 forskellige brands i sortimentet. På den måde er det muligt at indgå individuelle aftaler med forhandlere og samtidig opfylde de krav, som forbrugerne på de forskellige markeder stiller.

 

Allerede i 2011 måtte Lampemesteren nemlig erkende, at Danmark og Norden kun udgør begrænsede markeder. Derfor gav det mening at kigge på mulighederne for yderligere internationalisering, og kort tid efter gjorde Lampemesteren sit indtog i Tyskland og i 2017 også i Findland - det var startskuddet til en massiv vækstrejse.

 

I dag beskæftiger Lampemesteren ca. 100 medarbejdere fordelt på forskellige områder, og særligt Kundeservice-teamet er vokset i mandskab. Det består af 25 dedikerede folk, der varetager hver deres land eller sprog. På den måde skaber lampemesteren tryghed på de forskellige markeder, og der opleves samtidig en hurtigere konvertering, når kunden møder service på eget modersmål.

Vi oplever en enorm tryghed i samarbejdet med MCB. Dialogen er god og ærlig, og oplever vi problematikker, tages der straks hånd om dem. Driften er snorlige - og det samme er processen ift. skalering.

 

Mit råd til alle, der overvejer internationalisering, er derfor - bare gå i gang, gør noget for pokker! Det er bedre at gøre noget, end ingenting at gøre. Alt behøves ikke at være perfekt for at komme i gang. Der kan altid justeres til hen ad vejen.

Vær ikke bange for at begå fejl, dem lærer du også af.

Jørgen Bækgaard, e-commerce Manager hos Lampemesteren

Fra tanke til handling - en køreklar plan til tilføjelse af nye lande

Lampemesteren er en del af en større gruppe, LUQOM GROUP, som råder over en stor mængde statistik på alle lande bl.a. ift., hvad der sælges, og hvilke brands der foretrækkes på de forskellige markeder. Og sammenholdes denne viden med analyser fra Google, generelle samfundsudviklinger og data fra Lampemesteren.com ift., hvor trafikken kommer fra, udledes det, hvilke lande der har potentiale.

Der går således en længere proces forud for beslutningen om yderligere skalering.

 

Når Lampemesteren har besluttet, at det er tid til at gøre sit indtog i et nyt land, dataen er på plads, og processen skal sættes i gang, kontaktes MCB. Da Lampemesteren siden 2016 årligt har føjet nye lande til virksomheden, er der blevet udviklet en driftsikker, køreklar og knivskarp plan for, hvordan arbejdsgangen skal forløbe og fordeles, når et eller flere lande skal tilføjes.

 

Planen er et udtryk for det gode samarbejde mellem Lampemesteren og MCB, og derfor indeholder den opgaver til begge virksomheder - og de overholdes til punkt og prikke.

Det betyder ikke blot, at der er gensidig tiltro til hinanden, men også at en skalering kan forgå både hurtigt og nemt - og det betyder selvfølgelig også, at omkostningerne kan holdes på et lavere niveau.

 

Den strømlinede proces viser desuden mulighederne med e-commerce systemet, Cloud, som Lampemesteren benytter til sin webshop. Cloud er udviklet af MCB, og derfor råder vores udviklere over alt styring af systemet lige såvel, som der hurtigt kan træffes beslutninger, udvikles nye funktioner og justeres på nuværende features.

Og Lampemesteren har selv mulighed for at komme med forslag til forbedringer og nye features til Cloud bl.a. gennem et effektivt Udviklingssamarbejde mellem MCB og alle brugere af Cloud.

Det giver en stor frihed, hurtig proces og tryghed.

 

Senest arbejder Lampemesteren mod Østeuropa, og særligt Polen har vist sig at være en succes. Det er et spændende marked, der rummer mange muligheder.

Men endnu mere spænende bliver det at følge med på Lampemesterens videre færd ud i verden.

En skarp fordeling af arbejdsopgaver sikrer hurtig skalering

MCB varetager alt det tekniske bl.a. i forhold til opsætning af Google Tag Manager, så det sikres, at alt data bearbejdes korrekt. Webshoppen gøres klar til det pågældende land med bl.a. sproglag, implementeringer og oprettelse af integrationer, og alt arbejde i backenden udføres. Herefter får Lampemesteren overleveret en skabelon, hvor alt nødvendigt indhold, herunder oversættelser, tilføjes.

 

Der bliver produceret grafik, tekster, video osv. Og med hjælp fra AI og diverse oversætningsværktøjer, skalereres arbejdet med oversættelser og bearbejdning af tekster yderligere. Valideringen er derfor gjort ekstrem effektiv og tidsbesparende.

Det er også en af grundene til, at det i dag er muligt at lancere op mod 10 nye shops om året frem for 2.

 

Der planlægges på forhånd en dato for lancering, som både Lampemesteren og MCB er enige om - og så er det bare med at få kørt markedsføringen i gang.

Her opsættes alt fra e-mail automations til leadgenerering. Der købes trafik fra bl.a. Google Shopping og Prissammenligningstjenester, så der kommer liv på shoppen. Og der arbejdes på den organiske del, så varegrupperne stemmer overens med det, som de besøgende efterspørger.

Der oprettes desuden artikler med relevant information og inspiration.

 

Efterfølgende holdes der skarpt øje med lanceringen for at sikre, at alt kører efter hensigten, og så det er muligt at justere til, hvis noget ikke lever op til de høje krav.

 

Når lanceringen er kørt succesfuldt igennem, er det blot at vente, for hvilket land bliver mon det næste, Lampemesteren vil gøre sit indtog i?

Michael Almstrup
Director

Vi samler på glade samarbejdspartnere

Gå på opdagelse i vores Cloud cases.