FOKUS:
Shopify
Migrering

Omsætningsstigning på 650% med Shopify og fuld integration til Dinero

I snart 30 år har Cassandra været på en rejse - og for 1 år siden tog den rejse en ny drejning. Med et skifte af shopsystem til Shopify, en fuld integration til Dinero, masser af nye funktioner og hårdt arbejde, står Cassandra nu med en ny, flot og ikke mindst effektiv webshop.

Vi skal tilbage til 1995 og et smut forbi Farum på Sjælland.

 

Her åbner Susann Kavli sin fysiske butik, Cassandra, som hurtigt bliver destinationen for nøje udvalgt, luksuriøst modetøj, sko, tasker og accessories fra kvalitetsmærker - alt sammen i en unik kombination med en personlig service. Butikkens udvalg følger altid de seneste modetrends, og med Susann’s skarpe øje for fremtidens helt store fashions-tendenser er det skræddersyet kundens behov.

 

Derfor er butikken for dig med passion for mode.

 

Og den eksklusive følelse er ført med videre i det online univers; cassandra.dk.

Her kan du udforske brands som Rabens Saloner og Anine Bing, og du er derfor lovet et inspirerende kig ind i en verden af high-end mode og luksus - og ikke mindst bæredygtighed.

80-90% af Cassandra’s produkter følger nemlig det enorme grønne fokus.

 

Den verden har gennem årene skabt et væld af loyale kunder - både i den fysiske butik, men også online, hvor der ivrigt handles med B2C-segmentet. Og for at kunne blive ved med at yde den høje service til de mange kunder og udstråle eksklusivitet, har shoppen gennemgået en stor forvandling og fornyelse.

 

I dag drives webshoppen derfor på Shopify, som har muliggjort et væld af funktioner, features, designjusteringer, integrationer og ikke mindst custom løsninger, der letter det daglige arbejde.

Citat logo

 

MCB har som vores tekniske sparringspartner været med på hele rejsen med fornyelsen af cassandra.dk. Vi er blevet vejledt lige fra udvælgelse af tema til de efterfølgende justeringer på shoppen. Og vi har i fællesskab fået udviklet og skabt et eksklusivt modeunivers.

 

Det har givet en enorm ro og tryghed at have særligt Thomas og Mads ved hånden - de er altid klar til at svare på spørgsmål, løse udfordringer og reagere på gode ideer. Vi har aldrig følt os som nr. 2 i rækken og er aldrig blevet nedprioriteret eller overset.

Cassandra

Fra tidsrøver til omsætningsbooster

Cassandra.dk blev tidligere drevet på en ældre version af Magento, der dog var blevet tung at vedligeholde bl.a. i forhold til integrationen til ERP-systemet. Og da den daværende Magento-version udløb, valgte virksomheden at søge andre muligheder.

 

Særligt var fokus altså på at finde et shopsystem, der kunne gøre alt arbejdet vedr. bogføringen lettere og mere tidsbesparende. Det har nemlig været en frustrerende tidsrøver, og den tid kan bruges langt mere effektivt - særligt nu.

 

Valget faldt nemlig hurtigt på Shopify, som i mange tilfælde også er det perfekte match med en online shop som Cassandra’s. Shopify shoppen er blevet fuldt integreret til Dinero. Og derfor klares bogføringen nu ét og samme sted.

 

Det var desuden vigtigt at finde et system, som ligger i et fornuftigt prisleje, og som det er både hurtigt og nemt at videreudvikle i, således shoppen kan følge med udviklingen både ift. de bagvedliggende funktioner såsom hastighedsoptimeringen, der effektiviserer de interne arbejdsprocesser, men også ift. kundens syn på shoppen.

 

I dag afspejler shoppen derfor en langt højere grad af troværdighed.

 

Med de mange themes i Shopify har det været muligt at bygge shoppen i tråd med den eksklusivitet, som findes i den fysiske butik. Designet følger de seneste trends, det er smukt at se på, og det er nemt at navigere i.

 

Cassandra tog en beslutning om fuldt ud at tilpasse deres valgte Shopify theme til deres unikke behov og til de tendenser, der rører sig inden for den store verden af fashion. Så selvom det udvalgte theme var godt, kunne det sagtens blive bedre. I dag har shoppen derfor et unikt og gennemarbejdet udtryk.

 

Brugervenligheden er af den grund også øget markant både internt og eksternt.

 

Og alt det har båret frugt.

 

Det afspejler sig særligt i den enorme årlige omsætningsstigning på 650%.

 

Sideløbende med udviklingen af den nye shop har virksomheden selv arbejdet intenst på at opdatere særligt SEO. Det er noget, der gælder billeder og tags, men også de mange forskellige tekster, der kan findes rundt omkring på shoppen har fået en overhaling.

 

Det arbejde har selvfølgelig også haft en stor indvirkning på både den øgede hastighed og omsætning.

0

Omsætningsstigning

En datavask og import senere er ca. 7.500 produkter klar i Shopify

Cassandra havde ca. 7.500 produkter inkl. varianter, der skulle med i flytningen fra Magento til Shopify - og det tal kan få mange til at sukke, mens de ser arbejdstimerne flyve afsted. I dette tilfælde blev det dog klaret ganske gnidningsløst.

 

Processen startede med en grundig datavask af de mange produkter. Det betyder, at alt data blev renset og organiseret via et produktdataudtræk fra ERP-systemet, Navision. På den måde blev der indledningsvist sikret ensartethed.

 

Herefter blev produkterne beriget med yderligere data fra den gamle shop-platform. Det er data som fx detaljerede produktbeskrivelser, der sikrede, at alle produktinformationer blev så komplette som muligt. 

 

Produkterne blev så importeret til produktkataloget i Shopify med de nødvendige tilrettelser, så de stemmede overens med Shopifys dataformat. Hertil blev det også nødvendigt med et script, der kunne sikre korrekt levering af billeder fra Magento til Shopify.

 

Og til sidst blev alle produktbilleder omdøbt ift. varenavn, og de nye filnavne blev mappet med de tilhørende produkter.

 

Der var altså på intet tidspunkt behov for en overvældende mængde manuelt arbejde til trods for et stort antal produkter og forskellige dataformater mellem de to platforme.

 

Cassandra har derfor nu med det gode produktoverblik mulighed for at berige de mange produkter yderligere, så de fanger interessen hos den person, der køber ind i god kvalitet, bæredygtighed, eksklusivitet og fashion.

Rasmus Høegh Refstrup
Customer Manager

Vi samler på glade samarbejdspartnere

Gå på opdagelse i vores Shopify cases.