Hvad er Shopify Plus, og er Shopify Plus pengene værd?

Shopify har taget markedet med storm. I dag bruger over 10% af alle online shops Shopify som platform til at handle med deres varer.

Derfor har Shopify gennemgået en eksponentiel stigning i de seneste år, og det betyder, at et væld af nye produkter er blevet føjet til Shopify sortimentet -  herunder Shopify Plus.

Så hvis du overvejer at skifte eller opgradere din eksisterende Shopify shop, så kan Shopify Plus være relevant for dig.

Men er det virkelig pengene værd? 

Hvad er Shopify Plus?

Shopify Plus er en e-commerce platform, der er bygget til Enterprise virksomheder. Derfor er det den løsning, tusindvis af handlende bruger, når de gerne vil vækste med deres forretning.

Shopify Plus indeholder alle de funktioner, som en standard Shopify shop tilbyder.

 

Med Shopify Plus vil du dog opleve en mere tilpasset og skræddersyet løsning. Og det er netop denne opsætning, der fungerer så godt med de mange nuancer, der er i en større og mere kompleks forretningsstruktur. Her er der nemlig behov for yderligere support og ekstra værktøjer. 

Shopify Plus-funktioner

Shopify Plus kommer med flere funktioner, værktøjer og ressourcer, der er designet til at øge effektiviteten, reducere omkostningerne og gøre forretningslivet lettere for dig - allerede fra den første dag.

 

Herunder finder du en udpluk af de funktioner, som er standard i Shopify Plus: 

 

 

Domænenavn

Du kan registrere et brugerdefineret domænenavn og koble det til din online butik. Og netop et godt domænenavn er vigtigt, når du vil øge troværdigheden og gøre det lettere at huske din shop. 

I stedet for at bruge 'myshopify.com-domænenavnet' kan du altså i stedet bruge noget ala 'www.yourdomainname.com'.

 

 

Brugerdefinerede SSL-certifikater

Installation af brugerdefinerede SSL-certifikater hjælper med at beskytte mod potentielle angreb, der kan true din shops gode ry ved at sprede usandheder om ægthed og pålidelighed.  

Med Shopify Plus kan du købe et brugerdefineret SSL-certifikat med kryptering fra en pålidelig tredjepartsudbyder såsom Comodo Secure Site Server Certificate Authority (SGC).

 

 

Avanceret svindlerbeskyttelse

Shopify Plus leveres med avancerede svindelbeskyttelsesfunktioner designet til at holde din fortjeneste høj ved at minimere antallet af falske ordrer og dermed tabte indtægter. 

Med funktionen kan du oprette IP-adressebegrænsninger, som begrænser adgangen til din shop baseret på en specificeret IP-adresse. Og netop det forhindrer svindlere i at bestille ved hjælp af bl.a. lister over dummy- eller stjålne kreditkort.

 

 

Gendannelse af tabt kurv

Tabt kurv-funktionen i Shopify Plus gør det muligt for dig at inddrive nogle af de indtægter, der ellers ville gå tabt. Hvis en kunde placerer en vare i indkøbskurven og efterfølgende fjerner den igen, vil det blive registreret. Og derfor kan du bruge den data til bl.a. at udsende mails, der minder om varen. 

 

 

Gavekort

Med Shopify Plus kan du på under 5 minutter gøre det muligt at købe gavekort i din shop. Og det er en nem måde, hvorpå du kan opleve et mersalg. 

Gavekort er nemlig strålende, når du vil opfordre dine kunder til at vende tilbage til din butik

 

 

Forsendelse

Med Shopify Plus er det muligt at tilpasse din leveringstid baseret på det land, hvor ordren skal sendes hen. Den estimeres ud fra vægten, leveringstiden og destinationen.

Og den funktion er særligt smart, når du handler internationalt. Du kan nemlig få mere nøjagtige priser at give dine kunder og endda viden om alt fra skatter til afgifter i det enkelte land.

I Shopify Plus kan du også bruge tredjepartsberegninger til mere nøjagtige estimater.

 

 

Support på moms

Shopify Plus leveres med support på moms fra dag ét. Det betyder, at du ikke behøver at lave komplekse beregninger for at opdatere dit websted med korrekte skatteoplysninger.

 

 

Professionelle rapporter

Med Shopify Plus får du straks adgang til en række professionelle salgsrapporter, der er designet til at hjælpe dig med at træffe informerede og effektive forretningsbeslutninger. 

 

I rapporterne kan du bl.a. se:

 

  • Omsætning baseret på produkt, sted og/eller kilde. Du kan filtrere baseret på datointervaller, kundetyper og andre kriterier.
  • Omsætning baseret på salgskanal, som gør det muligt for dig at se fordelingen af ​​din indtjening fra hver salgskanal.

 

Oplysningerne suppleres yderligere med salgsrapporter, der illustrerer dine topprodukter efter kategori, produktydelser på tværs af forskellige tidsintervaller og stedspecifikke grupperinger.

 

 

Analytics

Shopify Plus kommer også med Google Analytics support. Analyserne giver dig et detaljeret indblik i, hvordan dine kunder bruger din butik. 

Hvis du har en multi-store opsætning, adskilles analyserne herefter. Rapporteringen kan desuden tilpasses fuldstændigt, så du får den data, der er mest relevant for dig, og da rapporterne opdateres hver dag, vil du altid være opdateret.

 

 

Stores Dashboard

Shopify Plus leveres med et dashboard, der giver dig et overblik over de vigtigste metrics fra din virksomhed. Dashboardet giver et hurtigt øjebliksbillede af salg, kunder, ordrer m.m. Og informationsopdateringerne i realtid.

 

 

Content Editor

Du kan oprette tilpasset indhold i din shop ved hjælp af en content editor. Den gør det muligt for dig at skrive beskrivelser og anden relevant information om hvert produkt samt tilføje billeder og videoer.

Content Editoren lader dig også tilpasse din tekst til hvert produkt, så Google og andre søgemaskiner kan indeksere det. Funktionen kan derfor hjælpe dig med at øge niveauet af relevant indhold i din shop, hvilket også øger chancerne for, at nogen finder den via Google.

Derudover kan du også bruge korte beskrivelser, produktvideoer og meget mere til at hjælpe dine kunder med at forstå, hvad du tilbyder.

Eksklusive funktioner i Shopify Plus

Shopify Plus har flere eksklusive funktioner, der gør udvidelsen relevant for større virksomheder og enterprise virksomheder. 

 

Herunder finder du et udpluk af funktionerne:

 

 

Øget månedlig trafik

Shopify Plus gør det muligt for dig at øge hastigheden i din shop - bl.a. vi.a mere lagerplads, hvilket kan forhindre flere problemer i at opstå. 

Den ekstra lagerplads betyder, at dine kunder kan finde et produkt hurtigere, idet din shop loader flere produkter inden for kortere tid. 

Og det er lige præcis det, du har brug for, når du gerne vil sælge flere produkter, da der så er plads og hastighed nok til, at flere potentielle kunder kan handle i din shop på samme tid. 

 

 

Dedikeret support

En dedikeret support er en af ​​de største fordele ved at bruge Shopify Plus. Du får adgang til et on-demand team af eksperter, der er tilgængelige 24/7 med al den rådgivning og hjælp, du kan få behov for.

Shopify Plus-teamet er uafhængigt af det almindelige Shopify supportteam. Derfor er din support mere personlig.

 

De kan hjælpe med bl.a.:

 

  • Bygning, tilpasning eller lancering af nye funktioner til din butik
  • Tilslutning af din butik til Facebook Messenger
  • Tilslutning af din butik til tredjeparts API'er

 

 

Mere tilpasning

Du kan få adgang til flere premium-temaer og apps med Shopify Plus. Du kan bl.a. bruge Shopifys Theme Studio til at gøre dit websted til det, du ønsker med ubegrænsede premium-temaer - helt uden begrænsninger.

 

Men det er ikke kun temaerne, du får. Du kan også integrere API'er til bedre kommunikation med andre platforme. Integrering af API'er er afgørende, når du gerne vil forbinde din shop til tredjeparts tjenester såsom markedspladser, lagerstyringssystemer og meget mere. Derfor får du med Shopify Plus og adgangen til API'erne mange flere muligheder. 

Du kan fx designe din shop ved hjælp af headless arkitektur og dermed undgå behovet for at bruge alle designelementer. Og du kan bruge langt bedre  automatisering og integration såsom chat-tjenester i din butik.

Det er funktioner, der er gode til mere komplekse produkter og tjenester, der har brug for en mere tilpasset oplevelse.

 

 

Headless Ecommerce med Shopify

 

 

 

Bedre Multichannel og Omnichannel Integration

Der er en forskel at bemærke her. Hvis du er en etableret virksomhed, er du sikkert allerede opmærksom på den.

Multichannel fokuserer på køb af produkter fra flere forskellige steder (fx eBay og Amazon), mens omnichannel relaterer sig til en 'alt-i-en'-løsning (fx et universelt login til mobilapp, websted og sociale medier).

Uanset hvad du foretrækker, tilbyder Shopify Plus flere fremragende funktioner, der muliggør en større integration af værktøjerne til din salgstragt. Det betyder, at du kan sælge fra mange kanaler og udnytte forskellige platforme til at nå dit mål. 

 

 

Shopify Omnichannel

 

 

 

Ekstra uddannelsesindhold

Som Shopify Plus-bruger får du adgang til uddannelsesmæssigt videoindhold, som du enten kan se på egen hånd eller få øjeblikkelig hjælp med at forstå via en live chat-software. Så hvis du fx nogensinde brænder inde med et spørgsmål, kan du blot åbne en chatboks og få svar indenfor 5 minutter.

Du bør også subscribe til Shopify Plus-nyhedsbrevet. Her vil du få tilsendt tips, tricks og ressourcer, der hjælper dig med at få din virksomhed til at vokse. Og du vil blive tilbudt adgang til nye værktøjer, produkter og tilføjelsesprogrammer, der bl.a. kan hjælpe med tekniske udfordringer.

Du kan altså lære at gøre alt selv, når du gerne vil ændre i din shop. Og det gælder alt fra at tilføje nye betalingsgateways og oprettelse af nye produkter til at danne komplekse relationer til andre platforme og teams.

Hvad er en Shopify Plus-partner?

En Shopify Plus-partner er en godkendt virksomhed, der har specialiseret sig i at tilbyde Shopify Plus-tjenester til sine kunder. Og der er her nogle vigtige forskelle sammenlignet med en standard Shopify Partner.

 

Hovedforskellen er, at du får en-til-en support med en Shopify Plus-partner. Det er en enorm fordel for enhver e-handelsvirksomhed, fordi den giver en direkte linje til hjælp.

 

 

Shopify Plus Partner

 

Desuden har Shopify Plus-partnere uddannelse og certificeringer til at levere disse tjenester. Det betyder, at du kan stole på ekspertisen hos enhver partner, som du samarbejder med. De er ofte webstedsdesign- og udviklingsbureauer og digitale marketingbureauer.

 

Shopify Plus-partnere skal opfylde følgende kriterier:

 

  • Partneren skal have erfaring med at arbejde med større forretningsprojekter
  • Partneren skal have etableret et ry som brancheleder
  • Partneren skal kunne oprette en innovativ app på Shopify Plus baseret på tidligere viden og erfaring
  • Partneren skal være i stand til at levere løsninger og tilbyde komplekse handlinger

 

 

Shopify Plus Partner Certified App Program

For appudviklere findes et separat program kaldet Shopify Plus Certified App Program, der følger et lignende princip, men i stedet fokuserer på mobilapps.

 

Shopify Plus-certificerede apps bliver testet for at imødekomme de tekniske krav og give den bedste brugeroplevelse, mens de skal overholde Shopify-partnerens adfærdskodeks.

 

For at få en Shopify Plus-certificeret app-status skal en udvikler udfylde en ansøgning. Og når en app bliver godkendt til certificering, føjes den til Shopify Plus Certified Apps-biblioteket.

Shopify Plus priser

Shopify Plus-priserne afhænger af størrelsen på din virksomhed.

 

Priserne starter på $2.000 pr. måned med et transaktionsgebyr på 2,15%. Så for mange små virksomheder vil der her være tale om for høje omkostninger ift. Shopify Plus fordelene. 

 

 

Shopify Priser

 

 

Og husk også, at der er en startomkostning. Hvis du er en større virksomhed, som omsætter for flere millioner dollars, skal du forvente et startgebyr på $2.000 samt et gebyr på 0,25% baseret på din månedlige omsætning. Det svarer til $2.500 pr. måned i gebyrer for $1 mio. i omsætning pr. måned.

Når det er sagt, bør enhver virksomhed, der omsætter for 5-cifrede indtægter hver måned, tage et seriøst kig på Shopify Plus. Ofte vil denne løsning genere ekstra omsætning og tillade yderligere vækst. Den kortsigtede investering synes måske ikke det værd, men på lang sigt kan den høste udbytte.

 

 

Hvad med mellemstore virksomheder?

Hvis din virksomhed ikke er klar til Shopify Plus, men den allerede er integreret i økosystemet, bør du kigge på Advanced Shopify. Denne løsning starter på $344 pr. måned med et transaktionsgebyr på 2,4%.

 

I Advanced Shopify får du stadig nogle meget kraftfulde funktioner bl.a. ift. design, ubegrænsede produkter og tilpassede forsendelsespriser. 

Advanced Shopify gør det også muligt for dig at bruge forskellige betalingsgateways som fx PayPal Express Checkout. Dog får du ikke lige så meget kontrol over dine produktsider som med Shopify Plus.

Du vil også være begrænset til 15 medarbejderkonti og op til 74% rabat på shopping (hvilket ofte er ganske fint for en mellemstor virksomhed), men du får stadig alle de andre frynsegoder, der også følger med Shopify Plus.

 

Selv for en mindre virksomhed, der omsætter for 4-cifrede månedlige indtægter, er Advanced Shopify en god løsning, hvis du gerne vil have de bedste funktioner, men ikke behøves alle de vilde features, som tilbydes i Shopify Plus. 

Det du skal overveje, hvis ikke du kan beslutte dig

Imens Shopify Plus sigter mod store virksomheder, behøves de mange funktionaliteter og fordele ikke at være uden for rækkevidde for små og mellemstore virksomheder. 

Alligevel er der et par nøglespørgsmål, du bør stille dig selv, når du overvejer, om Shopify Plus er pengene værd for dig. 

 

 

Hvad er din forretningsmodel?

Hvis din forretningsmodel fokuserer på dit brand eller en bestemt færdighed eller ekspertise, kan de største fordele ved Shopify Plus være mindre relevante for dig, da du ikke kommer til at bruge platformen til operationelle funktioner.

Du kan dog stadig nyde godt af nogle af de ovennævnte Shopify Plus-funktioner, såsom evnen til at øge dine konverteringer og bedre kunne kontrollere dit brand.

Disse er alle værdifulde fordele, uanset hvilken prismodel du vælger.

 

 

Hvor stor er din lagerbeholdning?

Som vi allerede har understreget, er Shopify Plus ikke egnet til virksomheder med små lagerbeholdninger. Med en pris på $2.000 pr. måned plus 2,15% i transaktionsgebyr er Shopify Plus for dyrt. Omsætter du ikke for 5-cifrede tal hver måned, bør du således vælge en anden løsning. 

Når det er sagt, er der alternative måder at retfærdiggøre prisstrukturen på. Det er fx ikke sikkert, at du oplever en øget værdi i forhold til din investering sammenlignet med salg, men Shopify Plus kan i stedet spare dig mange penge på ekstra driftsomkostninger. 

 

 

Værdien af ​​at bruge Shopify

Det tager i gennemsnit 90 dage at gøre en større shop klar til salg med en Shopify Plus-løsning. Sammenligner du det med næsten enhver anden platform, som i gennemsnit bruger 12 måneder på at opbygge det samme, så er investeringen på $2.000 pr. måned pludselig uvurderlig.

Kombineres det med en omsætning på et 6-cifret hver måned, hvor du vil opleve en reduktion på 0,25% i transaktionsgebyrer, sparer du nu flere penge, end du først forestillede dig.

Og glem ikke omkostningsbesparelserne ved at have et dedikeret team klar til at støtte din udvikling. Du vil hurtigt bruge over $2.000 om måneden på at ansætte et ekstra medlem til dit eget team med samme ekspertise.

 

I sig selv gør disse besparelser Shopify Plus mere fristende for de virksomheder (store som små), som gerne vil hurtigt i gang med at vækste uden at bruge alt for meget tid og for mange penge. 

Er Shopify Plus pengene værd?

Du bør overveje Shopify Plus, hvis du ønsker at tage din shop til det næste niveau og gerne vil lære alt, hvad du behøver at vide om tilpasning af en online butik samt altid være sikret hjælp og stor ekspertise.

 

Når du bruger Shopify Plus få du adgang til en bredere vifte af eksperttjenester, såsom support til mobilapps, backend-design og udviklingsarbejde samt hosting. Alle disse ydelser sikrer, at din virksomhed kører uden problemer, mens den samtidig leverer stor værdi for både dig selv og dine kunder.

Shopify Plus er derfor en fremragende mulighed for vækstende virksomheder, der ønsker at opbygge og øge deres online salgs- og supportteam. Det giver nemlig en ramme for at vokse uden at skulle gennemgå en større og mere kompliceret samt tidskrævende og dyr udviklingsproces.

 

Hvis du stadig er usikker på, om Shopify Plus er den rigtige løsning for dig, så kontakt vores team allerede i dag. Sammen klarlægger vi dine behov og de funktioner, der er bedst for din butik!

Rasmus Høegh Refstrup
Customer Manager