UMBRACO opgradering

Få maksimalt udbytte af dit Umbraco site med de seneste opdateringer og releases. Vores Certified Umbraco team er klar til at hjælpe dig med en migrering.
umbraco_gold_isae

Derfor bør du migrere til den seneste Umbraco version

Den seneste Umbraco release indeholder altid de nyeste funktionaliteter.

 

Derudover sikres en forbedret:

 

 • Sikkerhed: Opdateringer i den nyeste version af Umbraco CMS indeholder ofte vigtige sikkerhedsopdateringer, der beskytter dit website mod kendte sårbarheder. Ved at migrere til den nyeste version kan du drage fordel af forbedret sikkerhed og mindske risikoen for, at dit websted bliver kompromitteret.

 

 • Ydeevne: Nyere versioner af Umbraco kan have optimeringer og forbedringer af ydeevnen og dermed den generelle performance, der kan gøre dit websted hurtigere og mere responsivt. Det kan forbedre brugeroplevelsen og bidrage til en bedre placering i søgemaskinerne.

 

 • Funktionalitet: Hver version af Umbraco introducerer typisk nye funktioner, forbedret brugergrænseflade og opdateringer af eksisterende funktionalitet. Ved at migrere til den nyeste version får du adgang til disse funktioner, der kan forbedre redigeringsoplevelsen for indholdsredaktører og samtidig give dig flere værktøjer til at administrere og udvide din hjemmeside.

 

 • Support og vedligehold: Som en open source-platform er Umbraco afhængig af et aktivt samfund og stort udviklernetværk. Ved at holde dig opdateret og på den nyeste version, kan du få bedre support fra fællesskabet og samtidig drage fordel af opdateringer og fejlrettelser, der udføres af Umbraco teamet.

 

 • Kompatibilitet: Når du bruger ældre versioner af Umbraco, kan der opstå kompatibilitetsproblemer med tredjeparts-tilføjelser og integrationer. Ved at migrere til den nyeste version sikrer du, at du har den bedste kompatibilitet med det nyeste setup af tilføjelser og værktøjer, der er tilgængelige for Umbraco-brugere.

 

Det er vigtigt at bemærke, at en migration til den nyeste version af Umbraco CMS kræver planlægning, testning og implementering for at sikre en problemfri overgang. Det kan være en god idé at involvere en erfaren Umbraco udvikler, der kan hjælpe dig gennem processen og sikre, at alt fungerer som forventet efter en upgrade.

 

Vi anbefaler, at du altid følger de nye releases.

Arbejder du på nuværende tidspunkt på fx Umbraco 8, kan du dog ikke øjeblikkeligt migrere til den seneste version. Her er der behov for en kontinuerlig migrering fra Umbraco 8 til Umbraco 9, videre til Umbraco 10 osv.

Det kan være et stort arbejde, og derfor bør du i stedet jævnligt sørge for opdatering af dit Umbraco site.

 

 

Kontakt os nu

Mød dit Umbraco team

Morten

Morten Overgaard Mønsted

Project Manager & Frontend Developer
Mathias

Mathias Givskov Hansen

Tech Lead
Bjarne Fyrstenborg

Bjarne Fyrstenborg

Developer, Umbraco MVP
Jesper Ransborg

Jesper Ransborg

Front-end Developer
Leif

Leif Pedersen

.Net Developer

Vores Umbraco services

palette

UX + UI Design

Vores design- og UX-team arbejder sammen for at skabe effektive og spændende løsninger. Derfor kombineres unikke og brugervenlige funktioner for at optimere dine konverteringer.

tumbsup

Testing

Vi garanterer gennem omfattende tests, der inkluderer UI- og UX-tests, stress tests, funktionelle tests og tests af webtilgængelighed, at din hjemmeside performer bedst muligt.

tools

Udvikling

Vores udviklere har forskellige kompetencer. De kan hjælpe med alt fra backend og frontend til e-commerce-udvikling i .NET. De føjer altid de nyeste funktionaliteter til dit Umbraco-websted.

mailintegration

Hosting og support

Din hosting er i sikre hænder hos MCB. Vi tager os af alt det tekniske, så du ikke skal bekymre dig. Vi tilbyder 24/7 support, SLA'er og kryptering, som sikrer performance og sikkerhed.

tandhjul

Integrationer

Vi integrerer dit websted med dit kassesystem (POS), lagerstyringssystem (WMS), finanssystem (ERP), CRM, PIM og/eller andre applikationer, så dine systemer fungerer sammen.

levering

SLA-aftale

Vores team er eksperter i at håndtere tekniske problemer. Når du har en SLA-aftale med os, vil vi analysere, diagnosticere og løse problemerne for dig - hurtigt, så dit websted igen bliver fuldt funktionsdygtig.

Umbraco releases

Fra og med udgivelsen af ​​Umbraco 9 (september 2021) releases en ny og forbedret version (major) to gange årligt. Det betyder, at du ca. hvert halve år bør opgradere din nuværende Umbraco version, hvis du vil sikre, at du altid arbejder i den absolut bedste software.

 

Hver 4. større version (hvert andet år) vil være langtidsunderstøttet - det som Umbraco kalder for Long-term Support (LTS), mens de resterende vil være Standard-term supported (STS).

 

Bemærk, at alle versioner før Umbraco 7 ikke længere supporteres. 

 

 

Long-term Support (LTS)

LTS indeholder 2 faser; supportfasen og sikkerhedsfasen.

 

Supportfasen starter straks efter en større release. Den har til hensigt at rette fejl og mangler, og varer 9 måneder. Er der er tale om en LTS-release, varer den 12 måneder.

 

Herefter følger sikkerhedsfasen. I den er det kun problemer med sikkerheden, der tages hånd om. Fasen varer 3 måneder og forlænges til 12 måneder for en LTS-release.

 

 

End-of-Life (EOL)

Efter sikkerhedsfasen betragtes releasen som End-of-Life (EOL), og herefter anbefales det ikke længere at bruge den.

 

Læs mere om LTS og EOL her.

 

 

Umbraco releaser desuden små opdateringer og tilføjelser hver 6. uge af det nuværende CMS. Formålet med disse er at bringe nye funktioner i spil, og der er altså tale min mindre forbedringer og ikke-gennemgribende ændrninger. 

 

Patch-versioner frigives efter behov og adresserer hovedsageligt regressionsproblemer (fejl i den seneste mindre udgivelse) og i nogle tilfælde sikkerhedsproblemer.

 

Når du bruger Umbraco Cloud, er alle nye projekter som standard baseret på den aktuelle major version af Umbraco CMS - det gælder dog ikke, hvis du vil oprette et nyt projekt på en tidligere major version.

 

Og Umbraco Heartcore opgraderes automatisk - her er derfor ingen bekymringer ift. LTS og EOL.

 

 

Kontakt os nu

Det siger vores samarbejdspartnere

Social og Sundhedsskolen
Vi er selv meget uformelle, og det var også det, vi ledte efter i et burea. Det kan godt blive for stort ved bureauer, hvor der er mange græsgange. Så vi var ude efter noget uformelt, og hvor vi er i øjenhøjde med dem, vi taler med. Og det har vi oplevet hos MCB.

Vi har været rigtig glade for samarbejdet med Tine, som altid har været nem at komme i kontakt med, og hun har lyttet til os og udfordret os.

MCB har været meget lydhøre og grebet vores ideer og ført dem ud i livet for os. Og de har gjort det på en måde, så det ikke føles som salg for enhver pris. Bo har flere gange har været meget ærlig, når løsninger og ideer ikke har kunne svare sig økonomisk for os. Og den ærlighed er vi glade for.

Tania Fogh Sørensen

KOMMUNIKATIONSMEDARBEJDER HOS SOCIAL- OG SUNDHEDSSKOLEN MIDT- OG VESTJYLLAND
Amukurs

Vi har med amukurs.dk skabt en fed løsning!

 

Portalen indeholder mange komplekse og tunge integrationer, som fungerer godt og samtidig er så optimerede, at det hele kan køre på en Umbraco Cloud løsning.

Morten Overgaard Mønsted

TECHNICAL PROJECT MANAGER HOS MCB
Umbraco 13

Umbraco 13, LTS (End-of-Life d. 14. december 2026)

D. 14. december 2023 blev Umbraco 13 frigivet.

Med denne nye version følger en del ændringer herunder af det underliggende .NET framework, som nu kører på .NET 8 med C# 12.
.NET 8 indeholder tusindvis af forbedringer bl.a. i forhold til en bedre og mere fleksibel skalering, som for dig kan betyde en bedre ydeevne og hosting. Men du vil også opdage ændringer inden for stabilitet og sikkerhed samt en lang række platforms- og tool-forbedringer. 

Derudover er der åbnet op for et helt nyt design til login-siden, der kan bruges blocks i rich text editor, der kan laves webhooks, og der er gjort langt flere initiativer inden for headless.

Og det betyder flere fordele for driften af din online forretning.

Umbraco 12

Umbraco 12, STS (End-of-Life d. 29. juni 2024)

Umbraco 12 er en større udgivelse, der blev released d. 29. juni 2023.

Versionen introducerer nye funktioner som Content Delivery API, der sikrer headless-funktioner uden behov for yderligere installation. Det betyder, at hvad end du ønsker omnichannel-indholdsadministration eller bare at gøre dit Umbraco-indhold tilgængeligt alle steder, så er det nu muligt.

Du vil desuden opleve understøttelse og indbygget support af den populære EF Core (Entity Framework Core) og en opdateret version af ImageSharp til forbedret billedbehandling.

ImageSharp sikrer, at dine Umbraco-projekter kører med de nyeste og bedste værktøjer og fortsætter med at være sikre og optimerede.

Umbraco 12 indeholder desuden nye versioner af alle add-ons herunder Umbraco Forms, Deploy og Workflow.

Umbraco 11

Umbraco 11, STS (End-of-Life d. 1. december 2023)

Umbraco 11 blev released i december 2022 og er den første STS-version (Standard-term Support).

Den kører på .NET 7 + ASP.NET Core 7 og dermed den nyeste version af Microsoft .NET-teknologien samt den nyeste version af C#.

Den indeholder forbedrede redigeringsfunktioner med Block Grid editor, som er en ny Property Editor, der vil afløse den populære Grid Layout Editor. Funktionen er bygget på en moderne og fremtidssikret teknologi.  

Og så kommer Umbraco 11 med 'Updating and Decoupling Dependencies'. TinyMCE er JavaScript-rammen, der driver Rich Text Editor i Backoffice af Umbraco CMS. Det er en finjusteret motor, der er i stand til at pakke HTML og vise det på en brugervenlig måde. Umbraco 11 leveres med en opdateret og forbedret version af TinyMCE.

Umbraco 10

Umbraco 10, LTS (End-of-Life d. 16. juni 2025)

Umbraco 10 blev released d. 16. juni 2022, og er den første major version, der følger LTS-planen. Den er derfor langtidsunderstøttet.

Versionen kører på .NET 6 og ASP.NET Core 6.

Den supporterer SQLite, hvilket muliggør en integreret database på tværs af platforme, så det er nemt at komme i gang på både Windows, Mac og Linux. Dette erstatter desuden SQL CE.

Og så bruger den Nullable referencetyper. Det referer til en gruppe af funktioner introduceret i C# 8+ og betyder færre fejl i din kode, da du kan minimere sandsynligheden for, at din kode får runtime til at kaste System.NullReferenceException. Umbraco burger herefter Nullable referencetyper i sine API’er.

Umbraco 9

Umbraco 9 (End-of-Life d. 16. december 2022)

Umbraco 9 er meldt End-of-Life. Versionen bliver ikke længere supporteret og understøttet, og vi anbefaler derfor, at du ikke  benytter dig af den.

Umbraco 9 var den første version, der ikke nødvendigvis skulle køre på et Windows miljø eller gennem Umbraco Cloud, men kunne fungere på fx Linux og Mac. Derudover indeholdt versionen følgende forbedringer:

 • Frameworket blev opdateret fra .NET Framework 4.7.2 til .NET 5
 • Web-frameworket blev opdateret fra ASP.NET 4 til ASP.NET Core 5
 • Authentication af users og website members blev blevet opdateret til ASP.NET Core Identity
 • 3. parts aftaler blev enten helt udskiftet eller opdateret
 • Statistiske events blev erstattet af nye muligheder for notifikationer
 • Installationsprocessen blev opdateret
Umbraco 8

Umbraco 8 (End-of-Life d. 24. februar 2025)

Umbraco 8 så dagens lys i 2019 og bliver jævnligt opdateret ift. fejl- og sikkerhedsrettelser.

Versionen er en stor opgradering af CMS’et sammenlignet med Umbraco 7. Version 8 har derfor bidraget til at gøre arbejdet med Umbraco lettere både ift. at udvide, redigere og udvide.

Og særligt 3 features skiller sig ud fra Umbraco 7:

 • Infinite Editing: Din mulighed for at opleve en mere strømlinet og uafbrudt arbejdsgang.
 • Language Variants: Indbyggede funktioner der hjælper med at administrere flersproget indhold.
 • Content Apps: Din mulighed for at forbedre indhold med værdifulde data og tips.
Umbraco 7

Umbraco 7 (End-of-Life d. 30. september 2023)

Efter mere end 10 år meldes Umbraco 7 End-of-Life. Det betyder, at versionen ikke længere vil blive supporteret og understøttet med bl.a. vedligehold, funktioner og sikkerhedsrettelser. Og vi anbefaler derfor heller ikke længere, at du hoster dit website på denne version.

Uanset om du i det tilfælde står overfor en opgradering, en migrering til en ny version eller opstart på et nyt projekt, kan vores certificerede Umbraco udviklere hjælpe dig i den rigtige retning.

Sammenlignet med tidligere versioner af Umbraco bød Umbraco 7 på et komplet re-design af navigationen. Og mulighederne med AngularJS og Bootstrap blev tilgængelige til stor nytte for dem, der byggede websteder på tværs af platforme med avancerede funktionaliteter.

Din Certified Umbraco Partner

Vi er din Certified Umbraco Gold Partner og Umbraco Commerce Partner. Og i vores Umbraco team finder du en mangeårig Umbraco MVP.

 

Med over 20 års erfaring forstår vi din forretning - og det gælder ikke kun den digitale del og muligheden for at bygge de custom integrationer, du mangler for at kunne afdække dine behov. Med specialister inden for både marketing, design og udvikling kan vi hjælpe dig med at få succes med hele din forretning.

 

 

umbraco_gold_plus_isae

 

 

Kontakt os nu

Hvad sker der med de tidligere Umbraco versioner?

Teknisk set kan du bruge tidligere versioner efter End-of-Life - men det er ikke vores anbefaling.

Det kan betyde følgende:

 

 • Risiko for sikkerhedsproblemer: Efter EOL leveres der ikke længere rettelser til sikkerheden. Selvom softwaren stadig fungerer, garanteres det derfor ikke, at den forbliver så sikker som muligt.

 • Ingen garanti for fejlrettelser: Eventuelle fejl, der opdages, vil ikke blive udbedret. Det betyder også, at din Backoffice kan blive påvirket, idet browserene automatisk bliver opdaterede, og er der ændringer i disse, vil det altså have betydning for din Backoffice.

 • Forældede funktioner og mangel på nye funktioner: Du er ikke sikret alle de nyeste funktionaliteter, og derfor arbejder du heller ikke med den hurtigste og bedste version af Umbraco CMS. Og CMS’et vil måske ikke være så pålideligt og venligt at arbejde med, som du kunne ønske.

Vi samler på glade samarbejdspartnere

Gå på opdagelse i vores Umbraco cases.

Ofte stillede spørgsmål til Umbraco opgradering

Hvad er en Umbraco release?

En Umbraco-release er en udgivelse af en ny version af Umbraco CMS-softwaren. Den indeholder nye funktioner, forbedringer, fejlrettelser og sikkerhedsopdateringer.

Hvad er forskellen mellem en major release og en minor release?

En major release er en større udgivelse, der normalt introducerer store ændringer og nye funktioner. Det kan medføre, at eksisterende funktionalitet skal tilpasses eller opgraderes. En minor release er en mindre udgivelse, der primært indeholder mindre forbedringer, fejlrettelser og optimeringer.

Hvor ofte udgiver Umbraco nye versioner?

Fra og med udgivelsen af Umbraco 9 (september 2021) releases en ny version (major) to gange årligt.

Hver 4. større version (hvert andet år) vil være langtidsunderstøttet - det som Umbraco kalder for Long-term Support (LTS), mens de resterende vil være Standard-term supported (STS).

Hvad betyder Standard-term supported, STS?

Short-Term Support eller STS refererer til en udgivelse eller version af Umbraco softwaren, der kun modtager support og vedligehold i en kort periode efter udgivelsen.

Hvad betyder Long-term Support, LTS?

Long-Term Support eller LTS beskriver en udgivelse eller version af Umbraco softwaren, der får længerevarende support og vedligeholde, normalt i flere år efter udgivelsen.

Hvad betyder End-of-Life, EOL?

End of Life eller EOL angiver tidspunktet, hvor en udgivelse eller version af Umbraco softwaren ikke længere understøttes og supporteres. Det betyder, at der herefter ikke længere vil være opdateringer, fejlrettelser eller sikkerhedsopdateringer tilgængelige.

Hvordan kan jeg finde ud af, hvilken Umbraco-version jeg bruger?

Du kan finde Umbraco versionen i Umbraco Backoffice ved at klikke på hjælpe-/info-ikonet og her se versionen. Og i nyere versioner fra Umbraco 10+ kan du også klikke på Umbraco logoet i øverste venstre hjørne for at få vist din version.

Hvordan opgraderer jeg Umbraco til en ny version?

Umbraco tilbyder dokumentation og vejledninger om opgraderingsprocessen, og MCB’s certificerede Umbraco udviklere hjælper dig også gerne. Det anbefales, at du tager en sikkerhedskopi af din eksisterende installation, følger opgraderingsvejledningen og tester den, før du gennemfører en migrering.

Vil du høre mere om dine muligheder med en Umbraco migrering?

Udfyld formularen, så kontakter jeg dig hurtigst muligt.

Michael Almstrup
Director