FOKUS:
Magento
B2B
Migration fra Magento 1 til Magento 2

Noder.dk Migrerede fra Magento 1 til Magento 2

I mere end 10 år har noder.dk solgt noder, musikinstrumenter, -tilbehør og -litteratur til musikelskere i hele Danmark. Med tiden har virksomheden vokset sig stor, og MCB har været så heldige at være med på rejsen fra virksomhedens spæde år.

I dag består virksomheden af 2 ben. Den fysiske butik, Aarhus Musik (placeret i Esbjerg), og webshoppen, noder.dk. Konceptet er ens. Det er passionen for musik, der driver værket.

 

Der er sket meget siden begyndelsen for over et årti siden. Virksomheden har udvidet sig med mange nye produktområder som spænder meget bredt inden for alle musikgenrer . Og det sætter høje krav til brugervenligheden og strukturen på hjemmesiden, som skal være stringent og nem at finde rundt på for både medarbejdere og kunder.

 

For at leve op til forventningerne og tidens tendenser var det oplagt med en opgradering af hjemmesiden fra Magento 1 til Magento 2. Her trådte MCBs Magento afdeling til. Og det var ikke første gang, fordi samarbejdet mellem noder.dk og MCB har heldigvis eksisteret i flere år.

“Jeg kan godt selv lide at rode med tingene, men efterhånden som vores virksomhed er vokset, har vi haft brug for mere og mere hjælp. Og der har vi haft glæde af Morten fra MCB, især fordi han har fulgt os fra starten. Han har altid haft godt kendskab til vores virksomhed og været god til at sætte sig ind i vores branche. Helt generelt er han god til at holde hovedet koldt i pressede situationer. Og så er det rart at have en rådgiver, der kender en, og som kan guide på rette vej, når der kommer nye opdateringer og funktioner til.”

Søren Storm, Indehaver

Tæt samarbejde i mange år

Lige siden begyndelsen har MCB været med på sidelinjen som en trofast livline, når noder.dk har haft brug for optimering og forbedring.

 

Den digitale verden udvikler sig med lynets hast med nye opdateringer og funktioner, som kan være nødvendige at tage i brug for at følge med. For de fleste er det lidt af en jungle at navigere i. Og lige præcis derfor kan det være afgørende med et samarbejde, der bygger på flere års kendskab og tillid.

 

I hvert fald har det vist sig givtigt i samarbejdet mellem noder.dk og MCB. Når opdateringer som eksempelvis Google Analytics 4 melder sin ankomst, som kan være vanskelig at tillære sig på egen hånd, er det rart at trække på en erfaren rådgiver, som kender virksomheden og kan føre vejen.

 

Det samme gjorde sig gældende, da den længe ventede opdatering fra Magento 1 til Magento 2 blev lanceret. Selvom det er en opdatering med en perlerække af fordele, kan det være svært at gennemskue, hvordan man migrerer en webshop fra et sted til et andet. Ikke desto mindre er det en vigtig migration at foretage for alle, der bruger Magento.

Derfor var det nødvendigt at migrere fra Magento 1 til Magento 2

Magento 2 er en af verdens førende platforme inden for ecommerce og den længe ventede 2’er til Magento 1. Mange har ventet i spænding, fordi den nye opdatering indeholder mange fordele, som eksempelvis forbedret hastighed og ydeevne, udvidelser og øget sikkerhed. Hos noder.dk var det dog særligt Magento 2’s forbedring af den arkitektoniske struktur, som fik stor betydning og gav det sidste skub til en opdatering.

 

Brugervenligheden stod nemlig højt på ønskelisten, og målet var, at det skulle være nemmere og mere overskueligt for de besøgende at navigere rundt på noder.dk. Det var vigtigt med en ny og forbedret filtreringsmulighed, når hjemmesiden indeholder så mange produkter. Med Magento 2 har hjemmesiden fået en forbedret struktur, som er nem at finde rundt i trods de mange forskelligartede produkter.

 

Derudover skulle skiftet til Magento 2 sikre, at noder.dk holdte sig opdateret med de nyeste funktioner til at bygge og justere i de mange moduler og tillægsmoduler, som webshoppen indeholder.

 

Opgraderingen fra Magento 1 betød ikke alene en opdatering af det funktionelle i backend. Det gav også den oplagte anledning til at opruste designet og det visuelle udtryk på hjemmesiden.

 

MCB’s designere blev noder.dk’s ekstra øjne, der bragte nye ideer og muligheder i spil. Og i tæt samarbejde med noder.dk fik også designet på hjemmesiden et friskt pust. På den måde fik noder.dk både en opgradering i backend og frontend.

 

Der er mange fordele at høste ved Magneto 2, men det kan være kompliceret at skifte. Og det er ikke en opgave, der bare løses natten over. Her kan du læse, hvad du skal være opmærksom på, når du vil skifte fra Magento 1 til Magento 2.

Endnu mere optimering venter forude

Arbejdet med en webshop stopper aldrig. Der vil altid være noget at forbedre i takt med nye opdateringer og muligheder. I et konkurrencepræget markedet er det afgørende at holde sig up to date for ikke at komme bagud. Dét er også af høj prioritet hos noder.dk, som altid har et ønske om at blive endnu bedre.

 

Forude ligger derfor et arbejde med konstante forbedringer af hjemmesiden, så noder.dk altid leverer en god og problemfri brugeroplevelse. Først på to do listen er en større gennemgang af hjemmesidens checkout-fase, hvor hver en sten skal vendes og pudses for at skabe gode forudsætninger fra start til slut i købsrejsen. Og MCB glæder sig til fortsat at være med på sidelinjen.

Michael Almstrup
Director

Vi samler på glade samarbejdspartnere

Gå på opdagelse i vores Magento cases.