FOKUS:
Umbraco
Design
Udvikling

Ny hjemmeside bygget på den nyeste version af Umbraco

Social- og sundhedshjælper. Social- og sundhedsassistent. Og pædagogisk assistent. Det er nogle af de uddannelser, man kan tage på Social- og Sundhedsskolen Midt- og Vestjylland. Skolen startede i Herning, men har nu også hjemme i Holstebro.

Erhvervsskolen startede i Herning under navnet SOSU Herning. Med tiden kom der også en afdeling i Holstebro, som voksede sig større og større. Og i sommers åbnede en nybygget skole i Holstebro. Derfor var det også meget naturligt, at skolen gennemkig et navneskift, der favnede både skolen i Herning og Holstebro. 

 

Derfor blev navnet ændret til Social- og Sundhedsskolen Midt- og Vestjylland. I dag uddanner erhvervsskolen social- og sundhedshjælpere, social- og sundhedsassistenter og pædagogiske assistenter. Herunder tilbyder skolen kursusaktivitet til fagområderne og grundforløb til de tre uddannelser.

 

Den nybygget skole i Holstebro og det nye navn gav i samme omgang anledning til et løft af hjemmesiden, som nu skulle have et udtryk og design, der indkapslede en ny æra for erhvervsskolen.

"Vi er selv meget uformelle, og det var også det, vi ledte efter i et burea. Det kan godt blive for stort ved bureauer, hvor der er mange græsgange. Så vi var ude efter noget uformelt, og hvor vi er i øjenhøjde med dem, vi taler med. Og det har vi oplevet hos MCB.

 

Vi har været rigtig glade for samarbejdet med Tine, som altid har været nem at komme i kontakt med, og hun har lyttet til os og udfordret os.

 

MCB har været meget lydhøre og grebet vores ideer og ført dem ud i livet for os. Og de har gjort det på en måde, så det ikke føles som salg for enhver pris. Bo har flere gange har været meget ærlig, når løsninger og ideer ikke har kunne svare sig økonomisk for os. Og den ærlighed er vi glade for."

Tania Fogh Sørensen, Kommunikationsmedarbejder hos Social- og Sundhedsskolen Midt- og Vestjylland.

Nyt design med fokus på brugervenlighed

Social- og Sundhedsskolen Midt- og Vestjylland erhvervede sig et helt nyt logo med tilhørende farver. Med dét i bagagen henvendte erhvervsskolen sig til MCB med formålet om en ny Umbraco hjemmeside. 

 

Kendskabet mellem erhvervsskolen og MCB strækker flere år tilbage, hvor samarbejdet i sin tid startede med en AMU løsning. MCB har flere års erfaring med at rådgive voksen- og efteruddannelser både inden for hjemmeside og digital marketing. Derfor var der god ballast hos MCB, da Social- og Sundhedsskolen Midt- og Vestjylland drømte om en ny Umbraco løsning.

 

Erhvervsskolens tidligere hjemmeside var bygget i Umbraco, og derfor havde skolen allerede stiftet bekendtskab med platformen. 

 

MCB’s designteam trådte til tidligt i processen og gav det nye logo og farver et liv på en helt ny hjemmeside. For erhvervsskolen var det vigtigt, at den nye hjemmeside var intuitiv og nem at navigere rundt på.

 

Derfor blev der udviklet en hjemmeside med fokus på brugerrejsen. Hjemmesiden skulle skæres helt ind til benet for at sikre, at brugeren blev præsenteret for info, som er relevant, aktuel og nødvendig. Som led i den opgave fik hvert fagområde sin egen farve på hjemmesiden i overensstemmelse med den nye designlinje. Det gør det nemt for brugeren at se og forstå de forskellige områder. På den måde blev hjemmesidens design strømlinet, hvor den tydelige farveinddeling og en fast sidemenu i venstre side skal gøre det nemt for brugerne at navigere på sitet, imens det samtidig skaber genkendelighed.

 

Den nye hjemmeside er bygget med iøjenfaldende CTA’er, hvor det var af høj prioritet, at brugerne altid skal føle, at det er nemt at komme i kontakt med den rigtige studievejleder. Det skaber gennemsigtighed, at studievejlederne er fremtræden på sitet, hvilket spiller en stor rolle for trygheden og brugeroplevelsen.

 

De besøgende på den nye side vil også opleve, at der er meget bevægelse på sitet. Når man trykker eller bevæger musen henover knapper eller ikoner, opstår der bevægelse. Det giver en levende, frisk og dynamisk fornemmelse på sitet, som er i rød tråd med målgruppen, som primært er det yngre publikum.

Digitale løsninger der højner effektiviteten

Social- og Sundhedsskolen Midt- og Vestjylland indledte processen med en del overvejelser: Skal den gamle Umbraco løsning opgraderes? Skal der en helt ny Umbraco løsning til? Hvilke optimeringer og forbedringer er der brug for? 

 

Til en start gik overvejelserne på, om erhvervsskolen skulle beholde den eksisterende Umbraco løsning og foretage forbedringer. Alligevel stod det klart, at den gamle hjemmeside efterhånden var ved at være træt og outdated. Og der var så mange drømme om nye funktioner og løsninger, som gjorde, at det i sidste ende ikke kunne svare sig at forbedre den eksisterende.

 

I stedet for blev tavlen visket rent, og en ny Umbraco løsning blev sat i støbeskeen hos MCB, som egentlig også var i god tråd med det nye navn, logo og farver - En ny Umbraco til en ny brandidentitet.

 

Det var vigtigt, at den nye hjemmeside fulgte tidens tendenser med webtilgængelighed og UX. Og så var det kun et plus, at MCB’s Umbraco udviklere fik udviklet digitale processer, som i dag har effektiviseret arbejdsgangene hos erhvervsskolen.

 

Social- og Sundhedsskolen Midt- og Vestjylland var vant til at oprette Skoleoplæringsplaner manuelt, hver gang et nyt hold var tilmeldt. Det er planer, som har til formål at give et overblik over blandt andet skolestart og ferie, hvorfor den har en vigtig funktion for elever såvel som undervisere og konsulenter. Disse blev førhen lavet som PDF, som blev sendt frem og tilbage i organisationen og mellem konsulenter i kommunerne. Det betød, at man i princippet aldrig kunne være helt sikker på, at det var den nyeste version af planen, man havde på sit skrivebord. Det gav udfordringer, og der gik meget tid med at sørge for at holde planerne opdateret og dele den med de relevante personer påny.

 

Takket være MCB er dén hovedpine nu væk. Den manuelle PDF er skiftet ud med en elektronisk løsning, hvor kontorassistenterne kan oprette og opdatere planerne direkte i Umbraco, som så automatisk genererer en plan. Det letter og effektiviserer en masse arbejdsgange. Og så er erhvervsskolen desuden altid sikker på, at det er den nyeste version af planerne, når den skal gå på tværs af afdelinger. Det har en stor værdi for mange medarbejdere.

 

Den nye hjemmeside gik i luften i juli 2022, og det er allerede væltet ind med positive tilbagemeldinger om, at hjemmesiden både er flot og intuitiv. Og det er altid en succes, når hårdt arbejde lønner sig efter hensigten.

 

I den næste tid skal Social- og Sundhedsskolen Midt- og Vestjylland lærer den nye løsning bedre at kende og foretage en masse finjusteringer. Hos MCB glæder vi os til at se hjemmesiden blomstre endnu mere!

Bo Hedegaard
Director, Partner

Vi samler på glade samarbejdspartnere

Gå på opdagelse i vores Umbraco cases.