Vedligehold af din Umbraco platform

Vedligehold af dit Umbraco site er afgørende for brugeroplevelsen. Og derfor er det vigtigt, at du ved, hvordan du bedst muligt plejer CMS systemet, så det lever op til dine forventninger.

Sådan vedligeholder du din Umbraco platform

Det er vigtigt hele tiden at opdatere din Umbraco platform, så den følger de nyeste tendenser og indeholder de bedste features - sådan sikres den bedste brugeroplevelse.

Der findes en lang række forskellige CMS-systemer som Umbraco - og hver af dem har sine fordele og ulemper. Men selvom de er så milevidt fra hinanden fx ift. funktionaliteter, så har de alle én vigtig ting til fælles.

Nemlig behovet for vedligehold og eventuel opdatering af integrationer.

 

Af samme årsag er det nødvendigt, du kender til de bedste fremgangsmåder til at vedligeholde og pleje din Umbraco platform. På den måde kan du sikre, at den altid yder sit bedste både for dig og dine brugere.

 

 

Kontakt os nu

Vores services

seo

SEO-tjek

MCB kan hjælpe dig med regelmæssige SEO-tjek på din Umbraco platform, så dit website får en bedre placering og brugervenlighed.

sync

Opgradering af Umbraco versioner

Hvis du har en af de ældre versioner af Umbraco, så sidder vores eksperter klar til at hjælpe dig med at migrere dit website til den nyeste version.

Tilmeldingsfrist

Hastighedstjek

Hos MCB er vi eksperter i at tjekke hastigheden på dit Umbraco website, så du med forbedret hastighed kan leve op til Googles algoritmer.

tumbsup

WCAG-tjek

Hos MCB finder du eksperter, der står klar til at rådgive dig i, hvordan dit Umbraco site lever op til loven om webtilgængelighed efter de gældende bestemmelser i WCAG 2.1.

tools

Sikkerhedstjek

Sikkerhedsproblemer skyldes ofte manglende vedligehold og opdateringer på. I vores Umbraco team sidder eksperter, som kan foretage dybdegående sikkerhedstjek af dit site.

export

Implementering af tredjepartsværktøjer

Vores udviklere kan problemfrit implementere tredjepartsværktøjer til Umbraco. Med vores omfattende viden om Umbraco kan vi skræddersy løsninger, der passer dine behov.

Umbraco er en Open Source platform

Netværket bidrager med både gratis og kommercielle udvidelser til Umbraco, og det gør platformen mere fleksibel og let at tilpasse efter specielle og unikke behov - hvad end det er til ecommerce eller ej. Det er derfor din sikkerhed for at få et personligt udtryk, der passer på lige præcis DIN forretning

6 hurtige metoder til opdatering af dit Umbraco CMS

1. Brug altid den nyeste version af Umbraco

2. Tilføj nødvendige Umbraco pakker

3. Gennemfør regelmæssige SEO-tjek

4. Kontrollér dine formularer

5. Hold dit data synkroniseret

6. Tjek altid op på din hastighed

6 områder, du bør være særligt opmærksom på

Vi har sammensat 6 områder, du bør have fokus på til vedligehold og pleje af din platform.

1. Brug altid den nyeste version af Umbraco

En af de største fordele og dermed også styrker ved Umbraco er Open Source-samfundet. Det inkluderer mere end 200.000 aktive medlemmer og organisationer, der tæller alt fra tekniske nørder og udviklere til de, der er nysgerrig på mere læring. 

 

Samfundet har til hensigt at yde professionel support og opdatere værktøjer, og derfor er det også sikret, at Umbraco CMS opdateres regelmæssigt med de nyeste trends - og derfor kommer der selvfølgelig også nye funktioner til ved hver udvidelse, som du bør gøre brug af.

 

Derfor skal du altid sikre dig, at dit website kører på den nyeste version af Umbraco - også hvad angår design.


2. Tilføj nødvendige Umbraco pakker

Når du vil sikre, at dit website kører gnidningsfrit, kan du med fordel gøre brug af en lang række forskellige pakker, som kommer fra både Umbraco og det store Open Source community. 

 

Lige nu kan du gøre brug af over 1.200 gratis pakker og vælge mellem en lang række forskellige kategorier såsom CRM, sikkerhed, SEO osv. Sørg dog altid for, at de valgte pakker der er kompatible med den version af Umbraco, du benytter dig af.

 

3. Gennemfør regelmæssige SEO-tjek

Du skal altid holde dit website optimeret, og derfor er det en fordel at udarbejde en grundig SEO-plan, som hele tiden giver dig et overblik over din placering i diverse søgninger. På den måde er du også med til at forbedre dit websites ydeevne, du kan tjekke for sidefejl og meget andet.

 

Der findes en lang række forskellige SEO-værktøjer, du kan benytte dig af, og som gør det let og hurtigt for dig at tage dig af fx sidetitler, ødelagte sider, ødelagte interne links, tags, og hvad du ellers bruger som en del af dit indhold.

 

På den måde øger du ikke bare dit websites placering, du gør også din brugerflade mere brugervenlig.

 

4. Kontrollér dine formularer

Der kan være risiko for, at du har forskellige formularer liggende med handlinger på dit website, der ikke virker, som de skal. Umbraco Forms bruges til at indsamle den data og de oplysninger, du skal bruge for at forbedre dit site og den generelle brugeroplevelse, og derfor kan en manglende funktionalitet af dem føre til tabt data.

 

Du bør derfor altid holde øje med dine formularer og de oplysninger, du får ud af dem og opdatere dem, så de stemmer overens med din og brugernes oplevelser. På den måde bliver du også ved med at indsamle værdifuld data, der konstant forbedrer dit website.

 

5. Hold dit data synkroniseret

Hvis du kører dit Umbraco website i flere miljøer, er det vigtigt, at du holder dit data synkroniseret mellem dem. Det kan du gøre ved fx at kopiere alt data fra et miljø og indsætte ændringerne i et andet miljø - det er dog en smule tidskrævende. 

 

Derfor findes der heldigvis også værktøjer fra Umbraco som fx Umbraco Deploy, der kan gøre arbejdet en del lettere og hurtigere for dig.

 

6. Tjek hastigheden

Hastigheden er uden sammenligning det vigtigste element på dit website, når det kommer til den endelige brugeroplevelse. Hvis dit website er langsomt, vil det have en negativ indflydelse på Googles algoritme og andre søgemaskiner associeret med dit website.  

 

For en bruger, der lander på dit website fra den mobile visning, er det også vigtigt, at hastigheden er i top, idet denne i forvejen befinder sig på en brugerflade, der kan synes mere begrænset end den, som ses på en desktop-visning.

 

Tjek derfor altid op på hastigheden på dit Umbraco website og tag altid små skridt mod forbedringer.

 

 

Kontakt os nu

Vi anbefaler...

Efter 8 kommer 9, og derfor er det nu tid til, at både Umbraco 7 og 8 udfases til fordel for Umbraco 9.

En ny og forbedret version er kommet på markedet, som især alle med et udviklerhjerte kommer til at sætte stor pris på.

 

Hos MCB anbefaler vi, at du gennemfører en løbende opdatering, så du får opgraderet til det nye Umbraco 9. Det betyder, at hver opdatering vil blive mere simpel og hurtig at gennemføre, og samtidig sikres det, at du altid har de seneste funktionaliteter og rettelser.

 

Hvis det ikke er en mulighed for dig at migrere dit nuværende setup, bør du stadig løbende opdatere, når nye, mindre rettelser bliver released. På den måde sikrer du nemlig, at dit site forbliver sikkert og fejlfrit.

Skal vi hjælpe dig med at vedligeholde dit Umbraco site?

Udfyld formularen. Så sørger vi for at kontakte dig hurtigst muligt.

Michael Almstrup
Director