Hvad er Umbraco?

Umbraco er en populær CMS-platform, der sørger for, at du kommer både hurtigt, let og ikke mindst billigt i gang som ny virksomhed, der skal etableres i markedet. 

Så ved du, at time-to-market og forandringsparathed er altafgørende, så kan Umbraco være den ideelle digitale platform for din forretning, når du vil have et effektivt system til håndtering af visning af digitalt indhold. 

 

Og det er lige meget, hvad for en branche, du er beskæftiget inden for. Umbraco bruges nemlig allerede nu i vidt forskellige brancher i alle størrelser og kompleksiteter.

 

Derfor kan Umbraco også anvendes til ALLE former for webløsninger - og har du behov for noget mere, noget vildere og noget mere vovet, så kan der både tilkøbes og udvikles yderligere moduler. Og så kan du vælge mellem hele 3 løsninger; Umbraco, Umbraco Cloud og Umbraco Uno.

 

Umbraco er et dansk udviklet Open Source Content Management System (CMS), der er bygget på Microsofts .NET Framework, og så er det også et gratis system at downloade. Det er udviklet i programmeringssproget C# og indeholder derfor både frameworks og applikationer, som udføres via platformen, Microsoft Windows. 

 

Og så den lidt mere menneskelige udgave:

 

Umbraco er et fuldkomment system til indholdsstyring, som giver god mulighed for tilpasning af systemet direkte til den enkeltes behov. Derfor er det særligt relevant til både større og mere komplekse løsninger, idet det giver en stor fleksibilitet til at køre kampagner og applikationer. 

 

Og derfor er Umbraco i dag et af de mest populære systemer og også en af de mest foretrukne CMS platforme blandt professionelle udviklere. Du kan finde Umbraco CMS på over 500.000 hjemmesider, og de tæller både startups og velgørende organisationer samt globale brands.

 

Bedst af alt - så er det let at komme i gang med Umbraco. Læs mere om det her.

Fra udviklere, til udviklere

Umbraco kan bruges af enhver.

 

Her er nemlig tale om en brugervenlig platform, der er nem at bruge, simpel at tilpasse og robust nok til at indeholde ekstra features og funktioner. 

 

Og det skyldes især én ting!

 

Umbraco er en Open Source platform. Det betyder, at CMS systemet som noget helt centralt er stærkt støttet af et aktivt netværk af udviklere over hele verden samt en kommerciel organisation, der yder professionel support. Med det sagt er det en platform, der konstant er i udvikling, og derfor tæller dit bidrag også.

 

Og bedst af alt - så betyder det også, at der ikke er nogle dyre licenser, du skal forholde dig til.

 

Det lyder som en dårlig reklame - for udviklere, til udviklere.

 

Men det er sandt.

 

Netværket bidrager nemlig med både gratis og kommercielle udvidelser til Umbraco, og det gør platformen mere fleksibel og let at tilpasse efter specielle og unikke behov. Det er derfor din sikkerhed for at få et personligt udtryk, der passer på lige præcis DIN forretning.

Hvorfor skal jeg vælge Umbraco?

Her er tale om en brugervenlig platform, der er nem at bruge, simpel at tilpasse og robust nok til at indeholde ekstra features og funktioner. 

Og det skyldes især én ting!

Umbraco er en Open Source platform. Det betyder, at CMS systemet som noget helt centralt er stærkt støttet af et aktivt netværk af udviklere over hele verden samt en kommerciel organisation, der yder professionel support. Med det sagt er det en platform, der konstant er i udvikling. Så er du stadig i tvivl om, hvorfor du skal vælge Umbraco?

Læs mere her

Historien om Umbraco

Den er medrivende og spændende. Det er historien om gå-på-mod, hårdt arbejde og at lykkes. Og det er historien om at turde tage chancer, opleve forhindringer og være vovet.

Sæt dig godt tilrette - nu begynder en spændende Umbraco historie. Den er motiverende og medrivende - og derfor vil du med sikkerhed sidde tilbage med et smil på læben og en lyst til at få fingrene helt ned i mulden hos Umbraco.

Læs mere her

Hvorfor vælger så mange virksomheder Umbraco CMS?

Umbraco er utrolig populært. På verdensplan har over 500.000 virksomheder og organisationer valgt at bruge platformen. Men hvorfor er Umbraco blevet det foretrukne CMS for især virksomheder?

Umbraco kan rumme alle virksomheder, store som små og uafhængig af branche. Derfor er det et system, der kan tilgodese alle behov, krav og ønsker, både når det kommer til design, frihed og yderligere udvikling.

Læs mere her

Hvorfor giver Umbraco den bedste redaktør- og udvikleroplevelse?

Umbraco betyder kærlighed på kodesprog, og derfor får du med en daglig gang i systemet et stærkt forhold til brugerfladen - hvad end du er redaktør eller udvikler.

Så uanset om du er erfaren udvikler og helst udtrykker dig i kompliceret kode, eller du ingen erfaring har med andet end det tekstlige og grafikken - så vil du hurtigt, nemt og billigt kunne få dit website ud af flyve med Umbraco. Det er en god redaktør- og udvikleroplevelse!

Læs mere her

Hvorfor er Umbraco Forms smart?

Der er intet, der er vigtigere end data, når du er i gang med at bygge eller forbedre dit website. Det er nemlig hele datagrundlaget, der giver dig en viden om dine brugere, som kan hjælpe dig med at forbedre din platform.

Og det er lige præcis derfor, Umbraco Forms bliver dit nye favorit-værktøj i din Umbraco CMS. Med Umbraco Forms kan du oprette lige så avancerede workflows, du har behov.

Læs mere her

Sådan vedligeholder du din Umbraco platform

Det er vigtigt hele tiden at opdatere sit CMS system, så det følger de nyeste tendenser og indeholder de bedste features - sådan sikres den bedste brugeroplevelse.

Og kort fortalt kan det inddeles i 6 områder, som du hele tiden skal have fokus på - uafhængig af dit CMS system, men især som en del af din vedligehold af din Umbraco platform

Og hvad er det så?

Læs mere her

Hvad koster Umbraco?

Skal vi ikke bare gøre det ganske kort og ultra godt? Umbraco CMS er nemlig gratis at downloade på grund af en Open Source MIT License.

Umbraco tilbyder dog også abonnementsløsninger. Valget af løsning afhænger af mange ting - dog især dine ønsker, krav og behov for din nye hjemmeside. Du bør dog også have din trafik og antallet af indholdselementer med i dine overvejelser, når du skal finde den rigtige pris på Umbraco.

Læs mere her

Oplev fremtiden med Umbraco 9

Efter 8 kommer 9, og derfor er det nu tid til, at både Umbraco 7 og 8 udfases til fordel for Umbraco 9. En ny og forbedret version der er fokuseret på at skifte Umbraco fra .NET Framework til .NET Core for på den måde at sørge for, at der bliver bygget en teknologi, der ikke bare er relevant nu, men som også er fremtidssikret.

Umbraco 9 er endnu ikke klar, men lanceringen forventes at falde i 2021

Læs mere her

Derfor elsker MCB Umbraco

Det er en kærlighedshistorie, men vi vil prøve at gøre den så simpel og lidt plat som muligt. Der er nemlig især nogle få grunde til, at vi har valgt at sværge troskab til Umbraco - og dem vil vi fremhæve.

 

Så udover at Umbraco CMS gør det nemmere end nogensinde før at designe, bygge og administrere en hjemmeside så…

 

Er Umbraco en fordel for dig, der ejer en hjemmeside, fordi du kan gøre brug af Multiple Site Management. Du kan altså køre flere hjemmesider fra blot én Umbraco installation. Og det er penge, der er sparet. Derudover får du et responsivt design, der bl.a. gør din side mobilvenlig - det er vigtigt! Især i dag, hvor næsten alt aktivitet foregår på den mobile visning.

 

Skaber du content, er Umbraco nemt at lære at bruge via det enkle og logiske interface. Det er derfor intuitivt at finde rundt og nå frem til det resultat, du drømmer om. Du kan bl.a. bruge et mediebibliotekt til overskueligt at håndtere billeder, PDF’er mm. Og så kan du planlægge dit content, så du får en automatisk offentliggørelse, når det passer dig. Det er effektivt, mindre ressourcekrævende og ganske enkelt sk*de smart!

 

For dig der udvikler og designer, er det essentielt, at der findes integrationer til andre forretningssystemer, der er API’er, som er nemme at bruge via en udvikleradgang, og der er en designfrihed, der ikke begrænser dig i dine drømme. Du er derfor ikke låst i din frontend udvikling, og derfor kan du give den gas som kreativ sjæl.

Ofte stillede spørgsmål til Umbraco

Find flere spørgsmål og svar her.

Er det nemt at bruge Umbraco?

Med Umbraco CMS har Content Management aldrig været lettere.

Du kan derfor nemt skrive dit indhold som fx blogindlæg, sætte det flot op og endda planlægge udgivelsen, så det sker, når det passer dig bedst. Og du kan faktisk også sætte andre brugere til at godkende dit indhold, før det publiceres.

Umbraco gemmer altid alle tidligere versioner af dit arbejde, og derfor skal du ikke frygte forfærdelige fejl - du kan nemlig altid komme tilbage. Det samme gælder, hvis du kommer til at slette fx en side.

Og så får du også et mediebibliotek, i hvilket du kan gemme alle dine billeder og dokumenter og let finde dem frem, når du skal bruge dem. Og opdaterer du fx ét billede ét sted, vil ændringen slå igennem alle de steder, hvor billedet er brugt - det er skisme smart!

Ofte er det derfor muligt for enhver i en virksomhed at bygge nye landingssider og oprette samt redigere indhold - der er derfor ikke behov for en erfaren udvikler.

Har Umbraco en preview-funktion?

Ja, alle brugere af Umbraco CMS har mulighed for at få et preview af deres indhold, før det publiceres - også på de forskellige devices. Det betyder, at du altid kan sikre, at dine brugere bliver mødt af et professionelt udtryk og en god oplevelse uanset, om de tilgår din hjemmeside via mobil, tablet eller desktop.

Har Umbraco en schedule-funktion?

Ja, Umbraco tilbyder en let og intuitivt schedule-funktion. Det er smart, hvis fx redaktøren ikke har mulighed for at lancere nyt indhold nu og her eller det rent markedsføringsmæssigt passer bedre at lancerer på et andet tidspunkt.

Du kan derfor let lancerer nyt indhold hen over weekenden, i ferien eller langt ud i fremtiden, hvorfor du kan planlægge dine indsatser i god tid. Det giver dig et godt overblik over alle dine kampagner og en mulighed for altid at være på forkant.

Kan Umbraco håndtere flere sprog?

Ja, Umbraco kan håndtere flere sprog og har endda også mange internationale virksomheder som kunder.

Umbraco er udstyret med en sprog-versioneringsfunktion, der gør det nemt for dig som redaktør, udvikler eller designer at operere med flere sprog på én gang. Du derfor skabe så mange forskellige sprogversioner, som det er nødvendigt for dig og give dine kunder den bedste oplevelse på dit website.

Skal jeg fortælle dig mere om Umbraco?

Michael Almstrup
Direktør